ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ Ε4 ΚΑΙ "KARYATIDES TRAILS"

Οι Καρυές αποτελούν το ιδανικό ορμητήριο για δραστηριότητες και αποδράσεις στον Πάρνωνα και όχι μόνο, άλλωστε από τις Καρυές διέρχεται το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και το δίκτυο "Karyatides Trails". Πολλοί λάτρεις της φύσης, της ορειβασίας και του περπατήματος διέρχονται από τις Καρυές ακολουθώντας την πορεία του μονοπατιού, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης και τις εναλλαγές των χρωμάτων.

 

Karyatides Trails

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο δικτύου επτά (7) μονοπατιών στις Καρυές, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με συνολικό μήκος πενήντα πέντε (55) χιλιόμετρα. Το έργο χρηματοδοτεί το Σωματείο Διαχείρισης Καταπιστεύματος Παναγιώτη Κερχουλά και κατασκευάζει η εταιρεία TERRΑΙN. Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται εντός του 2020.

Πηγή: Στη σκιά του Πάρνωνα

 

 

Επίσης μπορείτε να ανακαλύψετε το Οροπέδιο του Προφήτη Ηλία στον Πάρνωνα.

"Ολάκερο το βουνό ευωδιάζει από βότανα και θεραπευτικά φυτά. Ένα θαυμάσιο τοπίο άγνωστο μάλλον σε πολλούς με άφθονο "τσάι του βουνού" να φυτρώνει εποχιακά. Το σημείο όπου κάθε καλοκαίρι, του Αϊ-Λια, ανταμώνουν οι Αρκάδες με τους Λάκωνες σε υπαίθριο πανηγύρι είναι ένα καταπράσινο λιβάδι έκτασης περίπου 3 χιλιομέτρων, σπαρμένο με μαλακό χορτάρι. Πού και πού φυτρώνουν κάτι απίθανοι θάμνοι καμπανοειδούς σχήματος, ενώ τα νερά της βροχής σχηματίζουν δύο λίμνες στις οποίες καθρεφτίζεται γαλήνια ο όγκος της Μεγάλης Τούρλας. Έτσι ονομάζεται η κορυφή του βουνού (1.934 μ.)." 

Αγησίλαος Λακεδαιμόνιος

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα χάρτη ώστε να βοηθηθείτε στο πως θα έρθετε.

Περισσότερα...

ΟΙ ΚΑΡΥΕΣ

Μάθετε για το όμορφο χωριό μας που βρίσκεται στο βουνό του Πάρνωνα.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ανάλογα με την περίοδο σας προσφέρουμε διάφορες δραστηριότητες.

Περισσότερα...

ΣΧΟΛΙΑ

Βαθμολογία από τα σχόλιά σας στο Booking.com για το έτος 2017.

Περισσότερα...