• karyes-1
  • karyes-2
  • karyes-3
  • karyes-4
  • karyes-5
  • karyes-6
  • karyes-7
  • karyes-8
  • karyes-9
  • karyes-10
  • karyes-13

 

 
 

Ημερήσιες εκδρομές με οδηγό

 

Αρχαία Σπάρτη 

Όταν ακούμε το όνομα "Σπάρτη", πιθανότατα έρχεται στο μυαλό μας το όνομα ενός από τους πιο διάσημους βασιλιάδες στην ιστορία, τον Λεωνίδα. Στην ξενάγηση μας, θα δούμε το σύγχρονο άγαλμα του Λεωνίδα, επηρεασμένο από το αρχαίο που βρέθηκε στην ακρόπολη της Σπάρτης. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης που είναι το παλαιότερο περιφερειακό μουσείο της Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε το 1877. Στο εσωτερικό του υπάρχει μια αντιπροσωπευτική συλλογή των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην περιοχή, μερικά από αυτά είναι μοναδικά και δεν βρίσκονται σε άλλες περιοχές της αρχαίας Ελλάδας, λόγω της ιδιαίτερης κουλτούρας των Σπαρτιατών. Συνεχίζουμε, με την παγκοσμίως γνωστή μεσαιωνική κάστρο-πόλη του Μυστρά, που υψώνεται σε έναν απότομο λόφο στους πρόποδες του Ταϋγέτου, με την υπέροχη οροσειρά του, που κυριαρχεί στην κοιλάδα της Σπάρτης. Η ξενάγηση μας τελειώνει με το μουσείο της ελιάς και του ελληνικού ελαιολάδου, που είναι ένα σύγχρονο θεματικό μουσείο που βρίσκεται στη Σπάρτη, μία από τις κυριότερες ελαιοπαραγωγικές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, που χαρακτηρίζει τις χρήσεις του ελαιόδεντρου και των προϊόντων του μέσα στο χρόνο. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Αρχαιολογικό μουσείο – Άγαλμα Λεωνίδα – Ακρόπολη – Μουσείο Ελιάς.
 
Διάρκεια εκδρομής: 7 – 8 ώρες με στάση για φαγητό (προαιρετικό) 
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
 
 

Μονεμβάσια – Λιοτρίβι 

Το νησάκι της Μονεμβασίας αποτελούσε ακρωτήριο που αποκόπηκε σκληρά από την ηπειρωτική χώρα μετά από έναν καταστροφικό σεισμό το 375 μ.Χ. Έχει ύψος 300 μέτρα και έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου σ’ έναν απότομο πολύχρωμο βράχο. Σιγά σιγά, εξελίχθηκε σε μια περίφημη πόλη-κάστρο και έγινε στρατηγική βάση του εμπορίου και του στρατιωτικού στόλου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, από το οποίο θα μπορούσε κάποιος να ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήταν το τελευταίο οχυρό των Βυζαντινών. Πολλοί λαοί, συμπεριλαμβανομένων των Βενετών, των Τούρκων και ο ίδιος ο Πάπας, κατάφεραν και το κατέλαβαν βάζοντας την σφραγίδα τους πάνω σε αυτό. Σήμερα, είναι ένα ζωντανό και γραφικό μεσαιωνικό κάστρο-πόλη, διατηρώντας τα στενά λιθόστρωτα μονοπάτια, τα κτίρια με τις θολωτές καμάρες, με πολλά παραδοσιακά καταστήματα και ταβέρνες. Η ξενάγησή μας, θα συνεχιστεί με το αρχοντικό Λιοτρίβι που ανήκε αρχικά στην οικογένεια του διάσημου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Αργότερα, το μέγαρο μετατράπηκε σε εργοστάσιο ελαιολάδου, όπου έφερναν όλοι οι γύρω καλλιεργητές την απόδοση τους για να παράγουν τον πολύτιμο πράσινο χυμό, το ελαιόλαδο. Σήμερα διατηρείται μέσα στα αρχικά κτίρια, όλος ο παραδοσιακός εξοπλισμός του ελαιοτριβείου της δεκαετίας του 1920. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Μονεμβάσια – Λιοτρίβι 
 
Διάρκεια εκδρομής: 7 - 8 ώρες με στάση για φαγητό (προαιρετικό) 
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
 
 

Κάστρο Γερακίου – Μονεμβάσια

Το κάστρο του Γερακίου ανακαινίστηκε πρόσφατα και έγινε επισκέψιμο. Βρίσκεται σε ψηλό λόφο ελέγχοντας τη γύρω γόνιμη περιοχή. Ιδρύθηκε από τους Φράγκους το 1204.Το κάστρο-πόλη του Γερακίου είναι μία μεσαιωνική πόλη σήμερα, κυρίως σε ερείπια, αλλά μερικές από τις σημαντικότερες εκκλησίες και μνημεία ανακαινίστηκαν και έγιναν επισκέψιμα, με μία όμορφη θέα στην κάτω κοιλάδα, η οποία έχει ιστορία περίπου 5.000 χρόνια.Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με το νησάκι της Μονεμβασίας, το οποίο αποτελούσε ακρωτήριο που αποκόπηκε σκληρά από την ηπειρωτική χώρα μετά από έναν καταστροφικό σεισμό το 375 μ.Χ. Έχει ύψος 300 μέτρα και έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου σ’ έναν απότομο πολύχρωμο βράχο. Σιγά σιγά, εξελίχθηκε σε μια περίφημη πόλη-κάστρο και έγινε στρατηγική βάση του εμπορίου και του στρατιωτικού στόλου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, από το οποίο θα μπορούσε κάποιος να ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήταν το τελευταίο οχυρό των Βυζαντινών. Πολλοί λαοί, συμπεριλαμβανομένων των Βενετών, των Τούρκων και ο ίδιος ο Πάπας, κατάφεραν και το κατέλαβαν βάζοντας την σφραγίδα τους πάνω σε αυτό. Σήμερα, είναι ένα ζωντανό και γραφικό μεσαιωνικό κάστρο-πόλη, διατηρώντας τα στενά λιθόστρωτα μονοπάτια, τα κτίρια με τις θολωτές καμάρες, με πολλά παραδοσιακά καταστήματα και ταβέρνες. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Κάστρο Γερακίου – Μονεμβάσια
 
Διάρκεια εκδρομής: 8 - 9 ώρες με στάση για φαγητό (προαιρετικό) 
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
 
 

Ελαφόνησος

Το νησί της Ελαφονήσου το οποίο αρχικά συνδέθηκε με την ηπειρωτική χώρα με μια λεπτή ζώνη γης, στην οποία κυριάρχησε ο διάσημος προϊστορικός οικισμός του Παυλοπετρίου, αλλά αργότερα βυθίστηκε λόγω των σεισμών και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Σήμερα, όμως είναι διάσημο διότι έχει δύο από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Η μικρή και η μεγάλη παραλία του Σίμου, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με μια λεπτή λωρίδα άμμου και προστατεύονται από το πρόγραμμα Natura 2000, λόγω της ομορφιάς τους, του εξωτικού τοπίου και τους λόφους άμμου που είναι μοναδικοί στην Ευρώπη. Η λευκή λεπτή άμμος σε συνδυασμό με την κρυστάλλινη ακανθώδης ακουαρέλα είναι ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Ελαφόνησος
 
Διάρκεια εκδρομής: 9 – 10 ώρες με στάση για μπάνιο και φαγητό (προαιρετικό)
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται τα εισιτήρια για την μεταφορά με καράβι στην Ελαφόνησσο και αγγλώφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
 
 

Γύθειο – Σπήλαιο Διρού - Αρεόπολη

Το Γύθειο είναι ένα γραφικό χωριό-λιμάνι του 19ου αιώνα και η επίσημη πρωτεύουσα της περιοχής της Μάνης. Υπήρξε ένα ρωμαϊκό λιμάνι και βυθίστηκε στο βυθό της θάλασσας εξαιτίας ενός σεισμού το 375 μ.Χ., αλλά το μικρό ρωμαϊκό θέατρο του Γυθείου είναι ακόμα επισκέψιμο. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψη μας με τα όμορφα σπήλαια του Διρού, όπου είναι ένα συγκρότημα σπηλαίων λίμνης που είναι κρυμμένα κάτω από το ξηρό και άγριο τοπίο της Μάνης, δίπλα στην πανέμορφη κρυστάλλινη καταγάλανη θάλασσα. Το πιο διάσημο και το μόνο που είναι ανοιχτό στο κοινό είναι το σπήλαιο της Βλυχάδας, είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για τους πολύχρωμους σταλαγμίτες και σταλακτίτες που σχηματίστηκαν πριν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η ακριβής έκταση της σπηλιάς είναι ακόμη άγνωστη και σήμερα οι επισκέπτες ταξιδεύουν με βάρκες σε απόσταση περίπου 1.600 μέτρων και στη συνέχεια με τα πόδια για περίπου 300 μέτρα μέχρι να δουν ξανά το ηλιακό φως. Τέλος, θα ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας με την πρωτεύουσα της περιοχής της Μάνης που είναι η Αρεόπολη, με ένα συγκρότημα τέτοιων πύργων και μνημείων όπως η εκκλησία του Ταξιάρχη, όπου ξεκίνησε και ο ελληνικός πόλεμος της ανεξαρτησίας το 1821. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Γύθειο – Σπήλαια Διρού – Αρεόπολη
 
Διάρκεια εκδρομής: 8 – 9 ώρες με στάση φαγητό (προαιρετικό) 
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
Βάθεια 
 
 

Μυκήνες – Ναύπλιο - Παλαμίδι 

Θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με τις Μυκήνες όπου ήταν η αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρήτος και απέναντι απ’ τον Αργολικό κόλπο. Κατά τη δεύτερη χιλιετία προ Χριστού, οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας. Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. ονομάζεται μυκηναϊκή, αναφερόμενη στις Μυκήνες. Θα συνεχίσουμε, με το Ναύπλιο, όπου είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας. Είναι μία απ’ τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία, έτερο ενετικό φρούριο, επί της ομώνυμης νησίδας, καθώς και τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Μυκήνες – Ναύπλιο – Παλαμίδι
 
Διάρκεια εκδρομής:
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλώφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
 
 

Μαλεβή – Άγιος Πέτρος –Καρυές

Περικυκλωμένη από το δάσος των μαλεβίσιων κέδρων, στις πλαγιές του Πάρνωνα, ξεπροβάλλει η επιβλητική εκκλησία της Παναγίας Μαλεβής. Η ομώνυμη μονή διαθέτει έξι εκκλησίες. Πέντε χιλιόμετρα από το χωριό του Αγίου Πέτρου είναι ένα από τα κυριότερα μοναστήρια της Αρκαδίας, χτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρα. Η ονομασία Μαλεβή προέρχεται από την τοπική ονομασία της κορυφής του Πάρνωνα, Μαλεβός. Σύμφωνα με την παράδοση, η πρώτη μονή ιδρύθηκε κατά τον 8ο αιώνα σε διαφορετική θέση από την σημερινή. Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στον Άγιο Πέτρο που είναι χτισμένος στα 950 μέτρα, όπου υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν στο καταφύγιο και στις κορυφές του Πάρνωνα. Η εκδρομή μας συνεχίζεται με την επίσκεψη στο χωριό Καρυές, είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και πλημμυρισμένο από καστανιές και καρυδιές. Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νομού Λακωνίας, στα όρια με τον νομό Αρκαδίας, και σε υψόμετρο 950 μέτρα. Το δάσος, είναι τόσο κοντά με τα παραδοσιακά σπίτια, οι εναλλαγές των χρωμάτων, η γραφική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, η φιλοξενία των κατοίκων, οι αφηγήσεις των γερόντων, προκαλούν στον επισκέπτη να ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές του χωριού. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Μαλεβή – Άγιος Πέτρος – Καρυές
 
Διάρκεια εκδρομής:
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
 
 

Μοναστήρι Παναγίας Έλωνας – Κοσμάς

Στο νότιο τμήμα της οροσειράς του Πάρνωνα, στην Κυνουρία και σε υψόμετρο 650 μέτρα από τη θάλασσα υψώνεται το επιβλητικό και μεγαλοπρεπές μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας. Ακολουθώντας τη διαδρομή «Λεωνίδιο Κοσμάς» μέσα από την πολυποίκιλη βλάστηση και τους πανύψηλους άγριους βράχους, σε μια καμπή του δρόμου θα δούμε να προβάλει ο μετέωρος βράχος της Έλωνας με το μοναστήρι του κατάλευκο κρεμασμένο στα ριζά του. Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας, με την επίσκεψη μας στον παραδοσιακό οικισμό Κοσμά όπου είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται στην περιοχή της νότιας Κυνουρίας. Είναι χτισμένο στον Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων ανάμεσα σε δάση από έλατα. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Μοναστήρι Παναγίας Έλωνας – Κοσμάς
 
Διάρκεια εκδρομής:
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνεται αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. 
 
 

Αρχαία Ολυμπία

Στην καταπράσινη κοιλάδα του Αλφειού ποταμού λειτούργησε το σημαντικότερο ιερό των αρχαίων χρόνων, το ιερό της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Στον τόπο, λοιπόν, που σμίγουν η ομορφιά της φύσης και η θρησκευτική ιερότητα, γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.Το 776 π.Χ. αποτελεί έτος-αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Το 394 μ.Χ. ο βυζαντινός Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' απαγόρευσε την τέλεσή τους, γιατί θεωρήθηκαν παγανιστικοί. Εντός του ιερού Ναού της Αρχαίας Ολυμπίας βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, έργο του Φειδία, το οποίο θεωρούνταν στην αρχαιότητα ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Όπως καταλάβατε, μέσα σε κλίμα ιερότητας και αθλητικού ιδεώδους θα κυλήσει η συγκεκριμένη εκδρομή μας. 
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε:
Αρχαία Ολυμπία
 
Διάρκεια εκδρομής:
Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό.